Inainte de toate am curat pestele de solzi . L-am filetat (i-am taiat capul, l-am deschis in doua, i-am eliminat organele si oasele cu o penseta pentru curatat peste; am pastrat pielea pentru ca ma ajuta in acest caz sa nu mi se usuce carnea). Am obtinut asadar din fiecare peste cate 2 fileuri.

Am amestecat 3-4 linguri de ulei cu putin vin alb, suc de lamaie, cimbru, foile de dafin, sare, piper si am uns pestele cu aceasta emulsie pe ambele parti.

Am curatat morcovul si l-am taiat julien. Am taiat si zuchina julien, dar doar partea externa a acesteia.

Am rulat fiecare bucata de peste in jurul a 3 bucati de zuchina si 3 de morcov si le-am fixat cu cate o scobitoare.

Am dat la cuptor pentru circa 15 minute la 150 de grade. Daca aveti cuptor care functioneaza si pe abur va sfatuiesc sa dati acest preparat la cuptor cu abur pentru circa 8 minute 150 grade, putere abur 100.

Am servit turbanul de peste pe o crema de mazare pe care am facut-o foarte simplu fierband mazarea si fruland-o impreuna cu putina smantana dulce si putina sare. Puteti face crema si din brocoli sau din bob.