Spalam varza, scoatem cotorul si o lasam putin in apa rece sa se mai desareze.

O scurgem cand este scoasa suficient din sare si o tocam.

Carnea de porc o spalam si o taiem bucati potrivite.

Curatam ceapa, o tocam, iar pe cea verde o facem rondele.

Ardeiul rosu si morcovul curatat le taiem cubulete.

Intr-o cratita incingem uleiul, punem carnea si o rumenim pe toate partile.

Adaugam ceapa, morcovul, ceapa verde, ardeiul rosu si le inabusim 2-3 minute, apoi varza tocata.

Acoperim totul cu apa, condimentam cu sare, piper si boia de ardei.

Lasam sa scada cam pe jumatate, adaugam rosiile decojite tocate, cimbrul uscat, pasta de tomate, mararul verde tocat marunt, pasta de gogosari cu kapia.

Le amestecam bine, daca mai este nevoie mai adaugati putina apa, apoi rasturnati totul intr-o tava.

Nivelam frumos, deasupra taiem carnatul rondele si acoperim cu staniol.

Introducem varza in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, lasam sa scada bine, iar la final o decoperim pentru 10-15 minute sa prinda o usoara crusta deasupra.

Cand este gata o scoatem din cuptor si servim.

Pofta buna!