Eu am preparat jumatate de compozitie,pentru 6 rosii .

Se taie rosia in partea unde a fost codita, se scoate miezul cu semintele, se sareaza si se aseaza cu gura in jos sa se scurga. In acest timp,ceapa taiata marunt se prajeste in ulei,impreuna cu morcovul ras, se adauga orezul si,cand incepe sa se rumeneasca, se stinge cu supa de zarzavat. Se lasa sa dea 2-3 clocote, se adauga miezul rosiilor tocate si zeama (nu neaparat tot) si apoi ciupercile tocate si scurse de ulei (daca sunt cele conservate in ulei), se tine alte 5 minute, se adauga sare, patrunjelul. Important este ca compozitia finala sa fie putin zemoasa. Se umplu rosile, se aseaza intr-o cratita si se toarna deasupra sosul facut din apa, ulei, sare, rosile curatate de pielta si tocate marunt, praf de usturoi (usturoi), tinute pe foc maxim 10 minute.

Deasupra rosiilor se presara putina branza rasa. Se dau la cuptor 15 minute la foc mic.

Eu am preparat jumatate de compozitie,pentru 6 rosii .

Se taie rosia in partea unde a fost codita, se scoate miezul cu semintele, se sareaza si se aseaza cu gura in jos sa se scurga. In acest timp,ceapa taiata marunt se prajeste in ulei,impreuna cu morcovul ras, se adauga orezul si,cand incepe sa se rumeneasca, se stinge cu supa de zarzavat. Se lasa sa dea 2-3 clocote, se adauga miezul rosiilor tocate si zeama (nu neaparat tot) si apoi ciupercile tocate si scurse de ulei (daca sunt cele conservate in ulei), se tine alte 5 minute, se adauga sare, patrunjelul. Important este ca compozitia finala sa fie putin zemoasa. Se umplu rosile, se aseaza intr-o cratita si se toarna deasupra sosul facut din apa, ulei, sare, rosile curatate de pielta si tocate marunt, praf de usturoi (usturoi), tinute pe foc maxim 10 minute.

Deasupra rosiilor se presara putina branza rasa. Se dau la cuptor 15 minute la foc mic.

Daca dorim le servim cu putin patrunjel tocat deasupra. Se servesc calde dar sunt bune si reci. Daca nu punem deasupra branza rasa, devine o mancare de post.