Detalii Deliciu cu ciocolata si capsuni
Ingrediente:
125 g biscuiti,
100g arahide,
100g unt(sau margarina rama la cub)100 g ciocolata alba,
3 oua intregi,
6 lg zahar,
250ml frisca,
100g ciocolata neagra,
4 lg garrone orange,
10 g gelatina hidratata in 4 lg de apa,
200g capsuni dati prin blender(sau se pot pasa cu o furculita),
3 lg cu zahar,
1 lg zeama de lamaie si 5 g de gelatina hidratata in 2 lg de apa
Am macinat arahidele(prin robot ..asa ca nu sunt prea marunte),biscuitii la fel,am topit untul,am topit ciocolata si am amestecat bine toate ingredientele impreuna.
Intr-o tava de chec cu fundul rotund,am pus folie si am imbracat peretii cu aceasta compozitie.
Am pregatit un jeleu de capsuni .
Capsunii i-am pus in cratita pe foc cu zaharul si zeama de lamaie,am lasat 1 minut sa fiarba si am pus gelatina,am dat deoparte,am lasat la racit si m-am ocupat de crema.
Pentru crema: Ouale impreuna cu zaharul le-am batut pe baie de abur pana am vazut ca isi dubleaza volumul si se ingroasa,le-am lasat deoparte sa se raceasca.
Frisca am batut-o bine pana s-a intarit,apoi am amestecat cu crema de oua si am mixat bine.
Am impartit compozitia in doua,intr-o parte am pus ciocolata topita,jumate din gelatina hidratata,am amestecat bine si am pus apoi crema in tavita de chec.
Peste crema am pus jeleul de capsuni si am dat la congelator 15 minute pana s-a intarit.
Peste jeleul de capsuni am pus jumatatea cealalta de crema in care am amestecat cele 4 lg cu garrone si restul de gelatina .
Deasupra am pus un rand de biscuiti si am dat la rece.
Dupa o ora,am intors roll-ul pe un gratar si am imbracat in glazura de ciocolata facuta din 100ml frisca si 150 g ciocolata .
Ciocolata se topeste in cratita pe abur impreuna cu frisca si apoi pusa peste roll.
Deasupra am ornat cu cativa capsuni.