Se spala foarte bine salata verde, verificand fiecare frunza, prazul, leusteanul, usturoiul si se lasa la scurs.

Se pune salata la fiert intr-un vas cu apa (care sa ajunga pana la jumatatea recipientului), adaugand 1 lingurita de sare.

Se fierbe aproximativ 15-20 de minute, la foc mediu.

Cand e fiarta, se strecoara si se lasa la racit.

In vasul in care preparam ciorba, punem uleiul si untul, apoi adaugam prazul si usturoiul verde, toate taiate marunt, si mestecam din cand in cand pana se inmoaie si devin putin lucioase - astfel vor capata o aroma mai puternica. Adaugam 1 litru de apa calda peste ele, sarea, mararul, leusteanul tocat si le lasam sa fiarba aproximativ 15 minute. Adaugam apoi salata verde taiata mai grosier si laptele, apoi le lasam sa fiarba inca 15 minute sub capac.

Separat, batem 2 oua cu un praf de sare si facem din ele o omleta. Taiem omleta in fasii si o adaugam peste salata, lasand sa mai dea cateva clocote. Cand e gata, stingem focul si o lasam sa stea 5-10 minute sa se linisteasca.

Dregem ciorba cu 1 galbenus de ou crud frecat cu o lingura de apa rece si 100 ml de lapte dulce. Presaram sarea de lamaie si omogenizam. Se serveste intotdeauna calda.