Se pregateste maiaua din cei 100 ml lapte, 1 lgt zahar si o lingura de faina si se lasa la dospit. Intr-un vas se pune faina, praful de sare, untura, ouale batute si smantana. Se amesteca toate apoi se rastoarna pe masa de lucru si se framanta un aluat moale si nelipicios. Se imparte in patru parti egale.

Se tapeteaza o tava cu dimensiunea de 25x35 cu hartie de copt. Se intinde prima foaie care se aseaza in tava. Se unge foaia cu gem de caise. Se intinde a doua foaie si se aseaza cu grija peste gem.

Rahatul se taie bucatele mici si se aseaza peste cea de a doua foaie, cat mai apropiate si in culori diferite (sa nu ramana spatiu prea mare intre bucatile de rahat). Peste rahat se pune cea de a treia foaie.

Albusurile se mixeaza spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul pe rand si se continua mixarea pana se topeste tot zaharul. Se pune nuca macinata si se amesteca usor pana se omogenizeaza. Aceasta compozitie se intinde peste cea de a treia foaie, iar deasupra se va pune ultima foaie.

Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 40-45 de minte (sau pana se rumeneste frumos deasupra.

Intre timp se mixeaza bine cele doua gelbenusuri cu zaharul pudra pana devine o crema spumoasa.

Dupa ce s-a copt prajitura, se scoate din cuptor si asa fierbine cum e, se unge cu glazura de galbenusuri si se niveleaza repede. Se lasa la racit dupa care se portioneaza si se serveste.

Pofta buna!