Despicati puiul pe ambele parti ale spinarii si indepartati-o, scoateti-o impreuna cu tartita. Intoarceti puiul si deschideti-l prin apasare cu palmele pana se culca bine pe fundul de lemn. Puneti-l la marinat peste noapte in vin alb, ulei, solzisori de ceapa si usturoi, rondele de morcov.

A doua zi scoateti puiul, zvantati-l si infigeti doua tepuse prin fiecare pulpa si aripa, incepand cu pulpa dreapta aripa stanga si invers, trecand prin mijlocul pieptului.

Condimentati puiul generos cu sare si piper, coriandru mojarit proaspat, fulgi de ardei iute, ungeti parcimonios cu ulei.

Puneti-l pe gratarul incins si daca tepusele nu sunt suficiente ca sa tina puiul drept si lipit de gratar, puneti deasupra o caramida imbracata in staniol sau mojarul cu pistil cu tot (orice fel de greutate este buna, dar eu am aceasta caramida mereu la indemana fiindca o folosesc des, dupa cum vedeti din retetele mele, ador sa grataresc...

Pun caramida si adaug mojarul cu pistil) Lasati la parpalit cate un sfert de ora pe fiecare parte.

In acest timp taiem legumaria felii, o saram si piperam adugam din loc in loc frunzele de dafin, cimbrul, stopim cu ulei si o punem intr-un vas ceramic la cuptor pana sunt aproape facute.

Scoatem puisorul de pe gratar, il asezam in mijlocul vasului ceramic si-l mai lasam in cuptor cca un sfert de ora.

Facem o mamaliguta si servim o jumatate de puisor cu portia aferenta de legumarie si mamaliguta.

Tare bine merge alaturi un ardei umplut de cu toamna si murat linistit, in voia lui!