Mod de preparare:Laptele impreuna cu untul taiat cubulete, zaharul si cacaua se pun pe foc mic pana dau intr-un clocot. Se dau la rece 20 min.

Intre timp, albusurile cu un praf de sare se bat spuma .

Galbenusurile se adauga pe rand in compozitia racita, se adauga esenta de rom si albusurile, apoi se incorporeaza usor.

Faina cernuta si amestecata cu praful de copt se adauga treptat in compozitie.

Se pune hartie de copt intr-o tava si se rastoarna compozitia nivelandu-se usor.

Se baga in cuptorul preincalzit timp de 45 min la 180 grade Celsius.

Se face testul cu scobitoarea pt. a vedea daca este gata.

Glazura: se topeste ciocolata, se adauga 20 g unt si 1-2 linguri smantana lichida. Se lasa sa se raceasca.

Blatul se lasa sa se raceasca, se pune glazura, se adauga nuci si se tine la frigider 1-2 ore.

Apoi se poate servi.

Pofta buna!