-Se rupe ciocolata in bucati, se pune intr-un vas la bain-marie pana ce aceasta se topeste si se amesteca obtinand o crema omogena. Se da la o parte de pe foc si se lasa sa se raceasca.-Cu ajutorul mixerului se freaca untul spuma cu zaharul brun si zaharul vanilat.-Se adauga pe rand galbenusurile si se amesteca bine dupa fiecare. Albusurile se pun intr-un vas de mixer/castron si se lasa deoparte.-Se toarna treptat ciocolata topita peste amestecul de mai sus, se presara cacaoa si se omogenizeaza.-Se adauga apoi pe rand, migdalele macinate si faina dupa care se amesteca bine cu mixerul.-In aluatul de prajitura se pun merisoarele si ghimbirul confiat taiat marunt si se amesteca in compozitie.-Se bat cel trei albusuri spuma tare cu un praf de sare, se pun in doua transe in aluatul de prajitura amestecandu-se usor cu miscari circulare de sus in jos, cu ajutorul unei linguri de lemn/palete, pana ce acestea sunt incorporate si rezulta un aluat omogen consistent.-Se tapeteaza o tava cu hartie de copt, se toarna aluatul si se niveleaza. Eu am folosit o tava circulara cu dimensiunea de 26 cm.-Se baga tava in cuptorul preincalzit la 180 grd.

C pentru cca. 30-40 minute (depinde de cuptor), sau pana cand prajitura este coapta (se face testul cu scobitoarea ).-Cand este gata, se scoate tava din cuptor si se lasa sa se raceasca prajitura in tava.-Cat timp se raceste prajitura preparam glazura: se pune la bain marie un vas mic cu ciocolata rupta bucatele, untul si siropul de ghimbir pana cand se topeste ciocolata si untul si rezulta o glazura fina, care se amesteca bine pentru omogenizare si se lasa sa se raceasca la temperatura camerei pana ce capata consistenta unei smantani.-Cat timp se racoreste glazura, se intinde uniform, in strat foarte subtire dulceata de visine (siropul) deasupra prajiturii racite.-Se toarna glazura calda peste prajitura rece.-Aceasta prajitura este mai buna a doua zi sau chiar peste doua zile.-Inainte de servire prajitura se portioneaza dupa preferinta si se poate decora cu fructe de sezon (capsuni) frunze de menta si ghimbir confiat dat prin zahar. Mai multe detalii si explicatii gasiti pe: https://vickysrecipes.wordpress.com/Pofta buna!