Detalii Polvoron
Se pune faina intr-o tigaie neaderenta fara adaos de ulei sau alta grasime. Se coace pe foc mediu spre mic aproximativ 15 minute pana devine maroniu-deschis. Tranfera compozitia intr-un vas incapator. Adauga laptele praf si amesteca 3-4 minute. Se adauga untul topit si zaharul si se amesteca bine de tot (se framanta). Daca se doreste colorant, se poate adauga. Intr-o forma de silicon sau cu ajutorul foliei alimentare se formeaza niste mici prajiturele prin presarea cu forta a amestecului. Se racesc pentru a se intari si se ambaleaza in hartie subtire, decorativa.
Se pune faina intr-o tigaie neaderenta fara adaos de ulei sau alta grasime. Se coace pe foc mediu spre mic aproximativ 15 minute pana devine maroniu-deschis. Tranfera compozitia intr-un vas incapator. Adauga laptele praf si amesteca 3-4 minute. Se adauga untul topit si zaharul si se amesteca bine de tot (se framanta). Daca se doreste colorant, se poate adauga. Intr-o forma de silicon sau cu ajutorul foliei alimentare se formeaza niste mici prajiturele prin presarea cu forta a amestecului. Se racesc pentru a se intari si se ambaleaza in hartie subtire, decorativa. Se pot oferi ca si cadouri/gustarele, se pot darui de Craciun (sau alte sarbatori) impachetate frumos cu funde si fundite. Eu am adaugat colorant albastru, ele au iesit verzi. Arata ciudat ... au fost numite extraterestre sau cu spanac Nu prea ar trebui modificata culoarea lor, aramie, maro-deschis. Polvoron este un desert spaniol. Se prepara in special in Andalusia si in alte regiuni din peninsula Iberica. Polvoron este popular si in regiunile spaniole din America Latina, in Filipine si se comercializau in timpul sarbatorii de Craciun, dar acum sunt disponibile tot timpul anului. Se fac Filipine se prepara si cu capsuni, ciocolata, smantana. In alte regiuni se adauga si anason, nuci, sau se pregatesc cu unsoare de porc in loc de unt. In Statele Unite se numesc: Mexican wedding cookies.