Se amesteca toate ingredientele cu blender-ul, pana se oogenizeaza compozitia.

Aluatul trebuie sa aiba o consistenta densa, ca aceea a smantanei sau iaurtului grecesc.

Tigaia se incinge la foc mediu si se unge cu o picatura de ulei de masline sau cu ulei de cocos (cum am facut eu). Se da apoi la foc mic.

Aluatul se toarna cu ajutorul unui polonic, umplut cam 3/4, in mijlocul tigaii. Datorita consistentei dense, clatita se va intinde singura, luand o forma frumoasa. Daca vi se pare ca aluatul nu este suficient de lichid pentru a se intinde, adaugati maxim 15 ml de apa plata.

Clatita se coace la foc mic 1 minut jumate, pana apar bule la suprafata sau se usuca compozitia, apoi se intoarce pe partea cealalta, unde se mai coace 2 minute, sau pana ajunge de culoare auriu-maronie.

Intre fiecare clatita pusa in tigaie, va recomand sa stropiti cu ulei, pentru ca aluatul sa nu se lipeasca.

Se servesc cu miere, ciocolata rasa si zmeura.

Mai multe pe http://broccoliandmuffins.com/ro/clatite-americane-cu-ciocolata-si-zmeura/