Alegeti sfecla rosie mica, de culoare rosu- inchis, de preferinta rotunda, care in comparatie cu cea conica (lunguiata) este mai putin fibroasa, mai zemoasa si fierbe mai usor. Spalati-o bine si puneti-o la fiert in apa rece cat sa o acopere, adaugand daca este cazul apa fierbinte, astfel incat pe timpul fierberii sfecla sa fie in permanenta acoperita cu apa. Sfecla este bine facuta cand dintii unei furculite intra usor. Lasati-o in apa pana a doua zi. Scurgeti si curatati de coaja. Taiati-o cubulete sau dati-o pe razatoarea mare. Asezati-o in borcane spalate si sterilizate, in straturi, presarand hrean peste fiecare strat, pana la umplerea borcanelor. Puteti sa adaugati si cateva seminte de chimen. Intre timp, puneti apa cu chimenul la fiert si adaugati dupa gust, zahar si otet. Cantitatile din reteta sunt aproximative. Eu adaug atata zahar si / sau otet incat lichidul sa aiba gustul unei limonade de lamaie, destul de dulce, cat sa-mi faca placere sa o beau. Lasati la racit. Turnati peste sfecla, avand grija sa se elimine tot aerul din borcan, apoi legati cu celofan dublu sau capsati. Dati la camara, dar puteti sa o consumati chiar si imediat.

Alegeti sfecla rosie mica, de culoare rosu- inchis, de preferinta rotunda, care in comparatie cu cea conica (lunguiata) este mai putin fibroasa, mai zemoasa si fierbe mai usor. Spalati-o bine si puneti-o la fiert in apa rece cat sa o acopere, adaugand daca este cazul apa fierbinte, astfel incat pe timpul fierberii sfecla sa fie in permanenta acoperita cu apa. Sfecla este bine facuta cand dintii unei furculite intra usor. Lasati-o in apa pana a doua zi. Scurgeti si curatati de coaja. Taiati-o cubulete sau dati-o pe razatoarea mare. Asezati-o in borcane spalate si sterilizate, in straturi, presarand hrean peste fiecare strat, pana la umplerea borcanelor. Puteti sa adaugati si cateva seminte de chimen. Intre timp, puneti apa cu chimenul la fiert si adaugati dupa gust, zahar si otet. Cantitatile din reteta sunt aproximative. Eu adaug atata zahar si / sau otet incat lichidul sa aiba gustul unei limonade de lamaie, destul de dulce, cat sa-mi faca placere sa o beau. Lasati la racit. Turnati peste sfecla, avand grija sa se elimine tot aerul din borcan, apoi legati cu celofan dublu sau capsati. Dati la camara, dar puteti sa o consumati chiar si imediat. La fel de bine, puteti pune sfecla spalata la copt in cuptor, intorcand-o pe toate partile pentru a se patrunde bine. Coapta, sfecla rosie este mult mai gustoasa si isi pastreaza mult mai bine sarurile minerale si vitaminele.