Iubesc lasagne si sosul ragu. E adevarat ca dureaza mult sa prepari sosul ragu, dar aceasta este o varianta mult mai rapida si delicioasa! Sosul bechamel nu il prepar, il inlocuiesc printr-o varianta mai ok din punctul meu de vedere. Iar lasagne rolls sunt un alt mod de a servi indragitul preparat. Sa incepem!Morcovii se dau pe razatoare, tijele si cepele se toaca marunt. Trebuie sa avem cantitati egale din aceste 3 ingrediente. Intr-o oala potrivita incingem ulei si calim legumele aproximativ 10 minute. Adaugam carnea tocata si o amestecam cu legumele. Lasam totul pe foc mediu aproximativ 10 minute, adaugam sare si piper. Apoi stingem cu vin si lasam sa se evapore alcoolul la foc mare. Adaugam rosiile pasate si amestecam totul. Se lasa pe foc aproximativ 20 de minute pana scade sosul. Spre final condimentam cu busuioc si nucsoara (dupa gust).

Se incalzeste cuptorul.

Pregatim o forma de copt pe care o ungem cu putin ulei. Foile de lasagne se taie pe jumatate pe lung si se ung cu 1-2 linguri de ricotta. Se adauga ragu deasupra si parmezan. Apoi se ruleaza si se pun in forma. Se repeta pana se termina ingredientele, pastrand putin ragu pentru a pune deasupra rulourilor. Se presara deasupra roluourilor mozzarella rasa. (Pentru a rade mozzarella mai usor va recomand sa o lasati 15 minute in congelator.)Se lasa la cuptor pana se rumenesc rulourile.

Pofta buna!