Se spala,se curata si se taie in sferturi gogosarii.

SaramuraPunem intr-un vas 3 litri de apa peste care adaugam otetul,zaharul,sarea,,piperul boabe si frunzele de dafin.

Potrivim de sare si acru dupa gust.

Amestecam si aducem la fierbere acest amestec.

In saramura fierbinte adaugam gogosarii(o parte din gogosari) pentru ai opari.

Lasam gogosari in saramura circa 5 min.(pana cand acestia devin usor moi si isi schimba culoarea).

Cu ajutorul unei palete scoatem gogosarii si ii punem intr-un vas.

Punem urmatoarea transa de gogosari si procedam la fel pana cand terminam gogosarii.

Urmeaza sa asezam gogosarii in borcane(eu am folosit borcane de 800 ml.)Asezam frunze de telina si apoi gogosari in borcane,presand putin.

Zeama in care am oparit gogosarii o turnam peste gogosari,(umplem borcanele pana sus) cu tot cu boabe de piper si foi de dafin.

Capacim.

Sterilizam.......

Punem borcanele intr.un vas mai inalt(mai inalt decat inaltimea borcanelor), pe fundul caruia am asezat prosoape de bucatarie.

Adaugam apa rece atata cat sa ajunga pana la buza inferioara a borcanului.

Cand apa incepe sa fiarba dam focul pe mic si fierbem circa 15-20 min.

Tragem vasul de pe foc, acoperim cu paturi groase si lasam asa pana a doua zi cane scoatem borcanele din vas,le stergem si....gata.....in camara cu ele.