1.

Se prepara 2 blaturi,fiecare separat, din albusurile batute spuma tare cu un praf de sare si zahar,apoi se incorporeaza galbenusurile frecate un pic cu uleiul si esenta,la sfarsit faina cernuta.

Se toarna in tavi tapetate cu hartie pentru copt si se coace cca.20 minute,la foc potrivit.

Se desprinde blatul inca cald de pe hartie,cu lama unui cutit2. Se aseaza primul blat in tava in care l-am copt apoi turnam crema din branza frecata un pic cu zaharul si smantana,se adauga si nectarul de caise si geletina hidratata un pic in 100 ml apap rece si apoi topita la bain marin.

Se presara deasupra feliute de caise din compot,scurse bine de suc apoi se vine cu al 2 lea blat deasupra,se preseaza usor cu mana sa uniformizam suprafata apoi deasupra se repartizeaza restul caiselor scurse din compot,taiate feliute subtiri)3.

Se amesteca zeama de compot ramasa cu 2 pliculete de Tort-Gelle si apoi se dau intr-un clocot,amestecand continuu.

Daca dorim o aroma a caiselor mai mare,se mai adauga in compot si un paharel de nectar de caise.

Se toarna firbinte peste prajitura si apoi se da la rece cel putin 2 ore inante de a portiona prajiturica. Pofta buna!