Cartofii curatati de coaja si taiati cubulete se pun la fiert in apa cu o lingurita de sare. Cand apa incepe sa clocoteasca se adauga si batonul de scortisoara.

Pesmetul se prajeste in unt intr-o tigaie si se amesteca continuu pana cand pesmetul devine auriu. Se adauga 125 g zahar si o lingurita de pudra de scortisoara si se amesteca in continuare, la foc mic 1-2 minute. Se transfera continutul tigaii intr-un alt vas si se lasa sa se raceasca.

Prunele se spala, li se scot samburii si se amesteca cu cele doua linguri de zahar.

Dupa ce cartofii au fiert, se pun intr-o strecuratoare, se clatesc cu apa rece si se lasa sa se raceasca. Dupa aceea, se paseaza si se amesteca cu putina sare, un ou, o lingura de ulei si faina cat cuprinde astfel incat sa iasa un aluat omogen si usor lipicios.

Se pune o oala cu apa la foc.

Cu mainile pline de faina se aplatizeaza o parte din aluat, se pune o pruna in mijloc si se impatureste in el, formand o bila. Se procedeaza tot asa pana cand se termina aluatul.

In apa clocotita se adauga galustele, cate 2-3 pe rand, si se lasa sa fiarba. Sunt gata atunci cand se ridica la suprafata. Se scot din apa si se dau prin pesmet.