Cartofii se curata de coaja si se pun la fiert cu putina sare.

Intre timp scoatem samburii de la prune si le pudram cu cele 4 linguri cu zahar si putina scortisoara.

Cartofii dupa ce s-au fiert se strecoara se lasa sa se raceasca putin apoi ii facem piure si iilasam sa se raceasca de tot.

Apoi adaugam cele 2 oua si faina.

Amestecam coca cu mana daca e prea lipicioasa mai punem putina faina.

Se rupe cu mana din coca ca la chiftelele mai mari le umplem cu o pruna si le asezam pe o farfurie tapetata cu faina pana terminam cu toti gombotii.

Intr-o oala punem apa la fiert si in momentul cand incepe sa fiarba apa se adauga cam 7 gomboti si lasam sa fiarba cam 12-15 minute(depinde cat de mari sunt).

Gombotii fierti ii scoatem si ii asezam in tigaia cu pesmet.

Intr-o tigaie punem uleiul apoi adaugam pesmetul si se caleste putin pana isi schimba culoarea.

Apoi adaugam zaharul si lingura cu scortisoara.

Gombotii fierti ii tavalim prin pesmet.

Ii putem servi si calzi si reci .

SUNT BUNI ORICUM.

SUPER BUNI. Eu i-am facut saptamana trecuta de 2 ori.