Pentru inceput, curatam ceapa, o taiem marunt si o calim cateva minute cu putina sare in 2-3 linguri de ulei, pe urma adaugam carnea si calim totul impreuna, pana cand carnea s-a inmuiat suficient (cca.20-25 minute), condimentam dupa gust cu sare, piper si cimbru, apoi o dam deoparte si lasam sa se raceasca complet.

Cand compozitia de carne este rece, scurgem surplusul de grasime, daca s-a format, apoi adaugam ouale, patrunjelul, morcovul ras si amestecam pana cand compozitia s-a legat frumos, in caz ca este prea moale si nu s-a legat suficient, adaugam 1 lingura de pesmet.

Intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu pesmet, punem un rand de cartofi, apoi jumatate din cantitatea de carne, inca un rand de cartofi, restul de carne si la final inca un rand de cartofi. Invelim tava cu folie de aluminiu si o dam la cuptor pentru cca.30 minute.

Intre timp, preparam un sos din cele 2 oua, faina, iaurtul si bulionul, iar cand musacaua noastra este aproape gata, descoperim tava de folie si turnam sosul, apoi presaram cascaval ras toata suprafata.

Dam din nou la cuptor pentru cca.10 minute, pana cand musacaua noastra este frumos gratinata deasupra.

Pofta buna!Tips-uri:1.

Nu este nevoie sa fierbem cartofii inainte, ei se gatesc frumos si asa!2.

Carnea calita trebuie sa fie complet rece cand adaugam ouale, altfel cu se va lega si nu va mai avea o textura frumoasa!