Mixati foarte bine galbenusurile cu 1 pahar de zahar, pana ce acesta este dizolvat si obtineti o crema spumoasa ce si-a dublat volumul. Adaugati, alternand si in reprize, uleiul si sucul de lamaie, in aceasta ordine, mixand de fiecare data pana la omogenizarea completa, iar la sfarsit, coaja rasa de portocala. Separat, cerneti faina impreuna cu praful de copt si inglobati-o in compozitia cu galbenusuri. Separat, bateti spuma tare, albusurile cu restul de zahar, avand grija ca la sfarsit acesta sa fie dizolvat. Amestecati cu grija cele doua compozitii, cu o paleta sau lingura de lemn, prin rasturnare, de jos in sus. Turnati intr-o tava tapetata cu hartie de copt si nivelati. Dati la cuptorul incins, la foc moderat, circa 30- 40 min sau pana ce este coapta, frumos rumenita si trece testul cu scobitoarea. Lasati 5 min sa se racoreasca in tava scoasa din cuptor, apoi lasati la racit pe un gratar. Serviti simpla sau presarata cu zahar pudra.

Mixati foarte bine galbenusurile cu 1 pahar de zahar, pana ce acesta este dizolvat si obtineti o crema spumoasa ce si-a dublat volumul. Adaugati, alternand si in reprize, uleiul si sucul de lamaie, in aceasta ordine, mixand de fiecare data pana la omogenizarea completa, iar la sfarsit, coaja rasa de portocala. Separat, cerneti faina impreuna cu praful de copt si inglobati-o in compozitia cu galbenusuri. Separat, bateti spuma tare, albusurile cu restul de zahar, avand grija ca la sfarsit acesta sa fie dizolvat. Amestecati cu grija cele doua compozitii, cu o paleta sau lingura de lemn, prin rasturnare, de jos in sus. Turnati intr-o tava tapetata cu hartie de copt si nivelati. Dati la cuptorul incins, la foc moderat, circa 30- 40 min sau pana ce este coapta, frumos rumenita si trece testul cu scobitoarea. Lasati 5 min sa se racoreasca in tava scoasa din cuptor, apoi lasati la racit pe un gratar. Serviti simpla sau presarata cu zahar pudra. * Se masoara cu acelasi pahar. Eu am folosit unul cu o capacitate de 250 ml. ** Pentru cantitatile de mai sus folositi o tava mare si inalta deoarece prajitura creste foarte mult: 40 x 35 cm; inaltime minim 7 cm. Este deosebit de aromata, cu gust puternic de portocala. Foarte pufoasa si aerate. Nu necesita insiropare. Se preteaza foarte bine ca blat pentru prajituri cu crema / e, sau de tort.