Se spala piersicile si se pun la scurs intr-o sita si pregatim tava cu hartie de copt si pornim cuptorul sa se incalzeasca.

Cu ajutorul mixerului se bat bine 8 albusuri presarate cu un praf de sare. Cand bezeaua este tare, se adauga treptat 200 g zahar amestecat cu zaharul vanilat si se mixeaza in continuare, pana ce zaharul s-a topit si bezeaua devine sticloasa.

Peste spuma de albusuri se adauga treptat uleiul, apoi iaurtul, mixand in continuare pana ce acestea se incorporeaza bine in compozitie.

Adaugam treptat 200 g de faina si amestecam incet cu ajutorul unei spatule sau linguri de lemn, pana rezulta un aluat omogen.

In acest moment, impartim aluatul in doua parti egale, punandu-se in vase/boluri separate. Intr-un vas, se adauga carobul, iar in celalalt se adauga restul (50 g) de faina, dupa care fiecare din cele doua compozitii se omogenizeaza incet cu ajutorul unei spatule.

Peste compozitia alba, se presara trei sferturi din ciocolata taiata marunt care se amesteca in compozitie.

Restul de ciocolata se pastreaza pentru decor.

Turnam aluatul in tava astfel: se ia cate o lingura pe rand din cele doua compozitii si se toarna alternand incepand aproximativ din mijlocul tavii, o lingura de aluat alb, peste acesta se pune o lingura de aluat cu cacao, iar o lingura de aluat alb peste cel colorat...si tot asa se continua, pana se termina ambele compozitii. Pentru fiecare culoare, vor rezulta cercuri concentrice, in centrul carora se va turna urmatoarea lingura de compozitie, alternand culorile, rezultand astfel acel model de zebra.

Dupa ce s-a turnat aluatul in tava, se asaza piersicutele scurse si se baga tava in cuptorul incins, unde se lasa la copt cam 30 minute.

Intre timp, se bat spuma tare celelalte trei albusuri cu un praf de sare, se presara treptat restul de zahar ramas (100 g) si se mixeaza in continuare pana cand rezulta o bezea ferma si lucioasa.

Dupa cele 30 minute, se scoate tava cu prajitura din cuptor si se intinde deasupra bezeaua, cat se poate de uniform.

Se reintroduce tava in cuptor pentru inca 10-15 minute la 180 grade C, pana cand prajitura este coapta, iar bezeaua s-a rumenit usor. (Daca atingem usor cu un deget, bezeaua nu se mai lipeste). Dupa 6-7 minute, am redus temperatura cuptorului la 160 grade C si am mai lasat prajitura cam tot atatea minute.

Cand este gata, prajitura se scoate din cuptor si se lasa sa se racoreasca in tava.

Cand s-a racit, se rade deasupra ciocolata ramasa, eu am avut si 2 bucatele de ciocolata alba si am pus-o si pe aceea.

Nu pot sa va spun cat este de buna.

Pofta buna!!!http://www.ancacuisine.com/prajitura-zebra-din-albusuri/