Detalii Mousse de Frisca
- Biscuitii se maruntesc in blender / robotul de bucatarie. - Se mixeaza intr-un bol biscuitii macinati, untul, mierea dizolvata in 2 lingurite cu apa. - Gelatina (7 g) se amesteca intr-un vas cu 70 ml apa. Se lasa timp de 10 minute la temperatura camerei. Se pune vasul cu gelatina in bain-marie si se amesteca usor pana gelatina devine lichida. - Frisca se mixeaza cu zaharul vanilat pana ce paletele mixerului lasa urme in compozitie. - Gelatina pregatita anterior se incorporeaza treptat in iaurt. - Se adauga treptat frisca amestecata cu zaharul vanilat. - Se monteaza desertul cu ajutorul inelelor speciale pentru desert. Se preseaza in interiorul inelelor speciale un strat realizat din amestecul de biscuiti macinati, unt si miere (eu am folosit in acest scop o lingurita cu o coada mai lunga). Se adauga apoi treptat cate o lingurita din compozitia pregatita anterior (frisca si iaurt), netezind suprafata cu ajutorul linguritei, pana la umplerea formei. Se netezeste suprafata desertului. - Desertul pregatit se pune la rece (in forme) timp de 3 - 4 ore. - Se indeparteaza inelele si se decoreaza dupa preferinta cu sos de zmeura si fructe de padure caramelizate.- Biscuitii se maruntesc in blender / robotul de bucatarie. - Se mixeaza intr-un bol biscuitii macinati, untul, mierea dizolvata in 2 lingurite cu apa. - Gelatina (7 g) se amesteca intr-un vas cu 70 ml apa. Se lasa timp de 10 minute la temperatura camerei. Se pune vasul cu gelatina in bain-marie si se amesteca usor pana gelatina devine lichida. - Frisca se mixeaza cu zaharul vanilat pana ce paletele mixerului lasa urme in compozitie. - Gelatina pregatita anterior se incorporeaza treptat in iaurt. - Se adauga treptat frisca amestecata cu zaharul vanilat. - Se monteaza desertul cu ajutorul inelelor speciale pentru desert. Se preseaza in interiorul inelelor speciale un strat realizat din amestecul de biscuiti macinati, unt si miere (eu am folosit in acest scop o lingurita cu o coada mai lunga). Se adauga apoi treptat cate o lingurita din compozitia pregatita anterior (frisca si iaurt), netezind suprafata cu ajutorul linguritei, pana la umplerea formei. Se netezeste suprafata desertului. - Desertul pregatit se pune la rece (in forme) timp de 3 - 4 ore. - Se indeparteaza inelele si se decoreaza dupa preferinta cu sos de zmeura si fructe de padure caramelizate. Aceasta reteta am gasit-o intr-o revista autohtona ( Bucataria de azi - numarul din luna august 2011) pe care am modificat-o putin, in sensul ca am redus cantitatea de iaurt recomandata. Ingredientele mentionate sunt necesare pentru 2 portii.