Este un produs de patiserie pe care il fac cu placere acasaSe cerne faina intr-un castron,se face o adncitura in mijloc in care se pune un praf de sare,uleiul si ouale.

Se amesteca bine si se framanta si se dauga apa calduta pana se formeaza un aluat mediu tare Se continua framantatul pana ce aluatul nu mai este lipicios si are o suprafata lucioasa si matasoasa.

Se bate aluatul pe o suprafata cu faina,pana devine suplu.

Se formeaza o bila din aluat,se unge cu ulei si se lasa la rece cel putin 30 minute.

Dupa acest timp,se ruleaza aluatul pe o suprafata data cu faina pana ajunge la grosimea de 7-8 mm.

Se baga mainile pe sub el cu grija si se intinde pana ajunge foarte subtire.

Se taie marginile groase. Merele se dau pe razatoare si se pun la calit cu 3-4 linguri de zahar si o lingura de margarina.

Cand merele incep sa fiarba,in zeama lasata se pun 2-3 lingurite cu gris care fac sa se lege umplutura si de ce nu sa fie mai multa.

Se adauga scortisoara pisata sau altfel de esenta,dupa gustul fiecaruia. Cand aluatul este bun de prelucrat si merele s-au racit,se intinde pe masa aluatul,se taie in bucati mici pe care le intinzi in mana cat se poate si se pune umplutura modelandu-le sub forma de mini pateuri.

Coacem la cuptorul incalzit in prealabil la foc tare,15 min.

Le pudram cu zahar,le asezam frumos pe platou,si...

POFTA BUNA!