Se sparg ouale intr-un castron si se bat, se pune sare intr-o jumatate de coaja si se umple cu apa, se amesteca bine pana se topeste sarea si se toarna peste ouale batute, se adauga faina si se incepe framantatul. Aluatul se va framanta ceva mai greu, va fi sfaramicios, foarte sfaramicios dar adaugam tot cate putin din apa pe care o avem pregatita in a doua jumatate de coaja ramasa de la ou. Framantam pana obtinem un aluat foarte vartos si destul de uniform. Lasam la odihnit jumatate de ora dupa care verificam daca ne mai trebuie faina sau nu. . In cazul in care mai trebuie sa adaugam faina, o punem tot cate o lingurita odata sa nu ne trezim ca am pus prea mult si trebuie sa ma adaugam apa ... in cazul asta tarhana nu iese cum trebuie. Aluatul tare se va rade pe razatoarea de mere si se va usca pe un stergar de in sau canepa. Din cand in cand se mai afaneaza tarhana pentru a putea scapa cat mai repede de umezeala aluatului. Se consuma fiert in apa/supa de pui/supa de oase/supa de legume (dupa cum va este pofta) se serveste ca si garnitura langa tocanite sau langa fripturi, se poate fierbe in supele de rosii sau se fierb simplu in lapte cu un strop de sare si zahar dupa gust si se consuma pe post de desert, sau pe post de mic dejun in locul grisului cu lapte sau orez cu lapte.

Se sparg ouale intr-un castron si se bat, se pune sare intr-o jumatate de coaja si se umple cu apa, se amesteca bine pana se topeste sarea si se toarna peste ouale batute, se adauga faina si se incepe framantatul. Aluatul se va framanta ceva mai greu, va fi sfaramicios, foarte sfaramicios dar adaugam tot cate putin din apa pe care o avem pregatita in a doua jumatate de coaja ramasa de la ou. Framantam pana obtinem un aluat foarte vartos si destul de uniform. Lasam la odihnit jumatate de ora dupa care verificam daca ne mai trebuie faina sau nu. . In cazul in care mai trebuie sa adaugam faina, o punem tot cate o lingurita odata sa nu ne trezim ca am pus prea mult si trebuie sa ma adaugam apa ... in cazul asta tarhana nu iese cum trebuie. Aluatul tare se va rade pe razatoarea de mere si se va usca pe un stergar de in sau canepa. Din cand in cand se mai afaneaza tarhana pentru a putea scapa cat mai repede de umezeala aluatului. Se consuma fiert in apa/supa de pui/supa de oase/supa de legume (dupa cum va este pofta) se serveste ca si garnitura langa tocanite sau langa fripturi, se poate fierbe in supele de rosii sau se fierb simplu in lapte cu un strop de sare si zahar dupa gust si se consuma pe post de desert, sau pe post de mic dejun in locul grisului cu lapte sau orez cu lapte.