-Punem la fiert pastele in apa cu sare - cind apa clocoteste., evident. Si lasam sa fiareba cit scrie pe pachet. Intre timp, tocam prin masina de tocat carne sau in blender mortadela si brinza emmenthal Punem in tigaie untul si il lasam la topit fara insa se arda, adaugam smintina, mortadela si brinza tocate si amestecam bine. Trebuie sa rezulte o crema nici foarte tare dar nici foarte lichida. Daca este prea lichida o lasam mai mult pe foc pina scade putin daca este prea tare / virtoasa adaugam putina apa din cea in care fierb pastele. Pastram la loc cald acest condiment pentru paste. Cind pastele sunt fierte le scurgem de apa si le rasturnam intr-un castron iar peste ele varsam sosul/ condimentul. Amestecam bine si servim. Cine vrea poate sa rada deasupra niste parmezan.-Punem la fiert pastele in apa cu sare - cind apa clocoteste., evident. Si lasam sa fiareba cit scrie pe pachet. Intre timp, tocam prin masina de tocat carne sau in blender mortadela si brinza emmenthal Punem in tigaie untul si il lasam la topit fara insa se arda, adaugam smintina, mortadela si brinza tocate si amestecam bine. Trebuie sa rezulte o crema nici foarte tare dar nici foarte lichida. Daca este prea lichida o lasam mai mult pe foc pina scade putin daca este prea tare / virtoasa adaugam putina apa din cea in care fierb pastele. Pastram la loc cald acest condiment pentru paste. Cind pastele sunt fierte le scurgem de apa si le rasturnam intr-un castron iar peste ele varsam sosul/ condimentul. Amestecam bine si servim. Cine vrea poate sa rada deasupra niste parmezan.