Blatul: Separati albusurile de galbenusuri. Albusurile le bateti spuma, cand incep sa se intareasca adaugati treptat zaharul si plicul de zahar vanilat. Bateti bine pana intoarceti bolul si ele nu curg. Galbenusurile le bateti bine cu un vaf de sare. Se adauga peste albusuri. In faina cernuta adaugati praful de copt si incorporati in albusuri. Miscarile trebuie sa fie lente si in directia sus-jos. Se imparte in doua jumatari, una se lasa cum este, iar in a doua jumatate se adauga cacao cernuta, incorporand cu grija.

Puneti o bucata de hartie de copt la fundul tavii in care veti coace pandispanul, fie pe rand fie impreuna daca aveti 2 forme ( 22x22). Gelatinarea piersicilor: Se scurg piersicile(jumatati) din conserva. Se pastreaza 2 jumatati pentru decor. La o conserva mare rezulta si cca. 250 gr suc. Acesta se pune la fiert cu fructele taiate in feli, adaugandu-se un plic de gelfix, care o intareste, ca un aspic. Inainte de a se raci complect, se intinde pe primul blat, eu l-am folosit pe cel cu cacao. Se acopera cu celalalt blat.

Crema ganache :Frisca se pune intr-o cratita pe baie de abur amestecand mereu ca sa nu se prinda si cand e foarte fierbinte se adauga ciocolata rupta bucatele, se amesteca pana se omogenizeaza, apoi se da deoparte pana se raceste si se pune apoi la frigider cateva ore. Cand e rece se bate bine cu mixerul pana se face o crema spumoasa care isi dubleaza si volumul. Daca e prea tare se mai pot adauga 2-3 linguri de frisca batuta . Se rastoarma peste tort, doar deasupra. Cele 200 gr frisca se bat cu 2 lg. zahar praf, adaugand la sfarsit si intaritorul de frisca. Se imbraca tortul cu frisca doar pe partile laterale si apoi se tapeteaza cu migdale prajite putin in cuptor, pentru a capata culoare.

Cele doua piersici retinute se taie in evantai. Se aseaza in doua colturi opuse.

Pofta buna!