Detalii Paine in Tava cu Faina Integrala de Grau
- Se pun intr-un bol cu diametru mare faina integrala de grau si faina alba proaspat cernuta. Se amesteca bine cele doua tipuri de faina. Se adauga sarea, drojdia si untul astfel incat drojdia sa nu ajunga in contact cu sarea pana in momentul in care se incepe amestecul ingredientelor (sarea inactiveaza drojdia). Apa urmeaza sa fie adaugata la final, treptat, incetul cu incetul, pe masura ce framantati aluatul. Se incepe framantarea ingredientelor adaugand apa treptat. Se framanta toate ingredientele cu mana pana se formeaza o masa de aluat si intreaga faina din bol a fost incorporata in amestec. Aluatul format se aseaza pe suprafata de lucru putin infainata in prealabil cu faina alba si se framanta cu mainile timp de 5 minute (o framantare excesiva si / sau o infainare excesiva a suprafetei de lucru dauneaza aluatului). Se formeaza cu palmele o minge de aluat. Se acopera aluatul cu un bol si se lasa sa se odihneasca timp de 1 ora. Se unge cu ulei o tava pentru paine (dimensiunile tavii pe care am folosit-o sunt in interior 24 x 11, 5 cm). Se pune aluatul pe suprafata de lucru usor infainata. Se modeleaza aluatul astfel incat sa dobandeasca forma tavii (este necesar sa framantati putin aluatul pentru si sa modelati apoi aluatul dupa forma dorita). Se aseaza aluatul in tava pregatita. Se acopera aluatul cu un prosop de bucatarie si se lasa sa cresca timp de 1 ora intr-un loc cald, ferit de curent. Se incalzeste cuptorul la 230 grade c. Se presara putina faina la suprafata aluatului, inainte de a pune painea in cuptor iar apoi se cresteaza suprafata dupa preferinta. Se coace painea pe nivelul intermediar al cuptorului timp de 30 - 35 de minute. Se scoate painea coapta din tava si se lasa sa se raceasca pe un gratar.- Se pun intr-un bol cu diametru mare faina integrala de grau si faina alba proaspat cernuta. Se amesteca bine cele doua tipuri de faina. Se adauga sarea, drojdia si untul astfel incat drojdia sa nu ajunga in contact cu sarea pana in momentul in care se incepe amestecul ingredientelor (sarea inactiveaza drojdia). Apa urmeaza sa fie adaugata la final, treptat, incetul cu incetul, pe masura ce framantati aluatul. Se incepe framantarea ingredientelor adaugand apa treptat. Se framanta toate ingredientele cu mana pana se formeaza o masa de aluat si intreaga faina din bol a fost incorporata in amestec. Aluatul format se aseaza pe suprafata de lucru putin infainata in prealabil cu faina alba si se framanta cu mainile timp de 5 minute (o framantare excesiva si / sau o infainare excesiva a suprafetei de lucru dauneaza aluatului). Se formeaza cu palmele o minge de aluat. Se acopera aluatul cu un bol si se lasa sa se odihneasca timp de 1 ora. Se unge cu ulei o tava pentru paine (dimensiunile tavii pe care am folosit-o sunt in interior 24 x 11, 5 cm). Se pune aluatul pe suprafata de lucru usor infainata. Se modeleaza aluatul astfel incat sa dobandeasca forma tavii (este necesar sa framantati putin aluatul pentru si sa modelati apoi aluatul dupa forma dorita). Se aseaza aluatul in tava pregatita. Se acopera aluatul cu un prosop de bucatarie si se lasa sa cresca timp de 1 ora intr-un loc cald, ferit de curent. Se incalzeste cuptorul la 230 grade c. Se presara putina faina la suprafata aluatului, inainte de a pune painea in cuptor iar apoi se cresteaza suprafata dupa preferinta. Se coace painea pe nivelul intermediar al cuptorului timp de 30 - 35 de minute. Se scoate painea coapta din tava si se lasa sa se raceasca pe un gratar. Sursa reteta: Paul Hollywood - 100 Great Breads - Whole - Wheat Pan Bread .