Anul acesta Sfintele Pasti fiind asa devreme avem mielut fraged . M-am inspirat in legatura cu rozmarinul si cartofii vizionand o reteta irlandeza pe un post tv culinar .

Reteta aniversara la mine, cu nr . 100 !!!1. pulpa de miel se spala si se curata bine2. se amesteca toate ingredientele pentru bait. cu acesta se unge bine pulpa de miel si se pune 1-2 zile la rece in frigider intr-o punga de nylon bine inchisa3. se toaca ceapa, usturoiul, patrunjelul si baconul4. se desprinde cu ajutorul unui cutit bine ascutit pelita de pe pulpa, formand un fel de buzunar pe care il umpleti cu tocatura de mai sus. pe deasupra ungeti bine cu boia si untura.5. puneti 1 cana cu apa, cartofii curatati si intregi, putina sare si dati la cuptor in tava acoperita cu folie de aluminiu cam 90 min [ focul sa fie mic]6. indepartati folia, infingeti din loc in loc crengute de rozmarin verde, crestati friptura,stropiti cu 1 pahar de vin . si mai lasati la rumenit 30 min .serviti cald presarat cu verdeturi .al doi-lea pahar de vin serviti cand gustati prima data din mielut !!! :))verificati din cand in cand daca nu s-a evaporat toata apa si completati daca e necesar .