Un tort caruia i-a disparut atributul dietetic :DFrisca se bate spuma cu zaharul vanilinat, apoi se adauga iaurtul. Gelatina se dizolva in zeama de la compotul de ananas amestecat cu 3-4 linguri sahar pudra, apoi se da intr-un clocot ( da, ati citit bine! ) si se toarna fierbinte peste frisca amestecata cu iaurt ( nu te teme, nu se strica nimic), amestecand continuu pana devine o pasta uniforma ca si consistenta. Fructele taiate bucatele si scurse de excesul de suc se amesteca in compozitie, adaugand si stafidele. Se tapeteaza vasul in care formam tortul cu folie alimentara ( pentru a scoate mai usor tortul din vas, cand e inchegat) Garnisim peretii vasului cu piscoturi inmuiate in lichior ( orice fel, poate fi si visinata). Turnam compozitia de tort in vas, nivelam si dam la frigider cateva ore. Cand e inchegat, rasturnam vasul pe un platou, cu grija, dezlipim folia, iar deasupra glazuram cu ciocolata topita in care mai adaugam putin lapte, sau glazura preparata in casa. Peretii ii putem orna cu frisca, dupa preferinta, presarand si miez de nuca pisata.

Acest tort trebuie facut rapid, intrucat gelatina incheaga rapid compozitia si se lucreaza mai greu Cand mi se intampla sa se inchege rapid, bag 30 sec. la microunde si rezolv ;)