eu ador dovleacul, as sta cu nasul lipit de el sa-i trag toata prospetimea si aroma ....care mai aveti prin beciul bunicii va recomand retete mea!Se framanta un aluat fraged din faina, unt/margarina Rama, zahar, un ou si un praf de scortisoara.

Se lasa la rece putin.

Intre timp dam dovleacul pe razatoare si il lasam sa se scurga putin de zeama.

Apoi amestecam cu zahar si scortisoara si cu nuca pisata.

Apoi intindem o foaie de tarta si o modelam pe marginea ondulata a tavii cu mana.

Apoi umplem tava cu compozitia de dovleac.

Apoi luam cu mana bucati de aluat si le modelam in forma de frunze, nervurile frunzelor find evidentiate cu ajutorul unei scobitori presate in aluatul moale.

Se modeleaza din aluat ce vreti, struguri, frunze, ce vi se pare voua mai frumos si mai usor.

Eu m-am jucat cu aluatul si asa mi-a venit sa fac frunze si bobite.

Apoi in mijloc o floare.

Si fiindca mie mi-a mai ramas o bucatica de aluat am facut si 2 minitarte cu aluat, dovleac taiat cubulete mici si amestecat cu zahar vanilat si scoartisoara si in mijloc o rondea de banana.

Am bagat la cuptorul incins.

Le serviti impreuna ca mama si puii.daca nu aveti dovleac se poate face cu mar