Aluat: Puneti toate ingredientele in cuva masinii de facut paine si selectionati programul pentru aluat. Daca nu aveti masina de facut paine procedati astfel: alifiati drojdia cu putin zahar, diluati cu cateva linguri de lapte caldut si lasati 10 min la crescut; turnati peste faina cernuta, adaugati ouale, restul de lapte caldut in care ati dizolvat zaharul si mierea, iar la sfarsit untul topit si racit; lasati 40- 50 min sa dospeasca pana isi dubleaza volumul. Intindeti o foaie de aluat pe masa de lucru infainata si taiati in patratele potrivite. Asezati in mijloc cate 1 lingua de umplutura si aduceti colturile de aluat peste aceasta, spre mijloc, ungand marginile cu putina apa, dupa fiecare pliere, pentru a se lipi bine aluatul. Transferati in tava tapetata cu hartie de copt, crestati-le din loc in loc si lasati la dospit, in loc cald, inca 40 min. Dati la cuptorul preancalzit, la foc mediu, pana ce sunt coapte si frumos rumenite. Scoateti din cuptor si asa fierbinti, ungeti-le din belsug cu sirop cald, repetand operatiunea de 2- 3 ori. Umplutura: Indepartati coaja, casuta si samburii merelor apoi, taiati cubulete. Stropiti imediat cu zeama de lamaie sa nu se oxideze. Puneti-le pe foc intr-un vas impreuna cu scortisoara si zaharul (functie de cat de dulci sunt merele si dupa gust), amestecand, pana ce isi lasa zeama. Adaugati, la nevoie, putina apa (daca merele nu sunt destul de zemoase) si fierbeti pana ce sunt patrunse, moi, dar ferme. Inglobati amidonul si mai lasati pe foc, amestecand, inca 1 min. Lasati la racit. Sirop: Fierbeti un sirop din zahar si apa pana se leaga. Luati de pe foc, inglobati cateva picaturi de esenta de rom si pastrati la cald.

Aluat: Puneti toate ingredientele in cuva masinii de facut paine si selectionati programul pentru aluat. Daca nu aveti masina de facut paine procedati astfel: alifiati drojdia cu putin zahar, diluati cu cateva linguri de lapte caldut si lasati 10 min la crescut; turnati peste faina cernuta, adaugati ouale, restul de lapte caldut in care ati dizolvat zaharul si mierea, iar la sfarsit untul topit si racit; lasati 40- 50 min sa dospeasca pana isi dubleaza volumul. Intindeti o foaie de aluat pe masa de lucru infainata si taiati in patratele potrivite. Asezati in mijloc cate 1 lingua de umplutura si aduceti colturile de aluat peste aceasta, spre mijloc, ungand marginile cu putina apa, dupa fiecare pliere, pentru a se lipi bine aluatul. Transferati in tava tapetata cu hartie de copt, crestati-le din loc in loc si lasati la dospit, in loc cald, inca 40 min. Dati la cuptorul preancalzit, la foc mediu, pana ce sunt coapte si frumos rumenite. Scoateti din cuptor si asa fierbinti, ungeti-le din belsug cu sirop cald, repetand operatiunea de 2- 3 ori. Umplutura: Indepartati coaja, casuta si samburii merelor apoi, taiati cubulete. Stropiti imediat cu zeama de lamaie sa nu se oxideze. Puneti-le pe foc intr-un vas impreuna cu scortisoara si zaharul (functie de cat de dulci sunt merele si dupa gust), amestecand, pana ce isi lasa zeama. Adaugati, la nevoie, putina apa (daca merele nu sunt destul de zemoase) si fierbeti pana ce sunt patrunse, moi, dar ferme. Inglobati amidonul si mai lasati pe foc, amestecand, inca 1 min. Lasati la racit. Sirop: Fierbeti un sirop din zahar si apa pana se leaga. Luati de pe foc, inglobati cateva picaturi de esenta de rom si pastrati la cald.