Detalii Tort Ciocolata cu Crema Ganache Alba
Se pune cacaoa intr-un castron mai mic si se adauga apa clocotita peste se mesteca bine cu telul sa nu faca cocoloase. Albusurile se bat spuma cu 150 gr zahar, galbenusurile se bat si ele cu restul de zahar 150 gr si peste acestea se pune uleiul batand bine cu mixterul pana sa incorporat complet in galbenusuri se adauga cacaoa care intre timp sa racit si la urma faina cu praful de copt amestecand bine. Dupa care se adauga albusurile mestecand cu o lingura de lemn de sus in jos incet pana sau incorporat complet. Se unge o forma cu unt si se tapeteaza cu faina se da la cuptor pentru 40 min la foc mic, forma de 28 cm. Iese un blat foarte pufos nu e nevoie sa il insiropati. Crema ganache. Frisca se pune intr-o cratita pe baie de aburi cand este fierbinte se adauga ciocolata se lasa se se topeasca si se omogenizeaza bine se lasa la fiert 4 min amestecand continuu, dupa care se ia de pe foc si se adauga gelatina se mesteca bine si se lasa la racit, se da la frigider pana a doua zi. A doua zi se taie blatul in trei, crema se bate cu mixterul se umple tortul si se orneaza dupa placere.
Se pune cacaoa intr-un castron mai mic si se adauga apa clocotita peste se mesteca bine cu telul sa nu faca cocoloase. Albusurile se bat spuma cu 150 gr zahar, galbenusurile se bat si ele cu restul de zahar 150 gr si peste acestea se pune uleiul batand bine cu mixterul pana sa incorporat complet in galbenusuri se adauga cacaoa care intre timp sa racit si la urma faina cu praful de copt amestecand bine. Dupa care se adauga albusurile mestecand cu o lingura de lemn de sus in jos incet pana sau incorporat complet. Se unge o forma cu unt si se tapeteaza cu faina se da la cuptor pentru 40 min la foc mic, forma de 28 cm. Iese un blat foarte pufos nu e nevoie sa il insiropati. Crema ganache. Frisca se pune intr-o cratita pe baie de aburi cand este fierbinte se adauga ciocolata se lasa se se topeasca si se omogenizeaza bine se lasa la fiert 4 min amestecand continuu, dupa care se ia de pe foc si se adauga gelatina se mesteca bine si se lasa la racit, se da la frigider pana a doua zi. A doua zi se taie blatul in trei, crema se bate cu mixterul se umple tortul si se orneaza dupa placere. Este un tort inventat de mine combinand doua retete de prajituri, e delicios