Intr-un bol cu o capacitate mare puneti sarea, zaharul, enibahar, cuisoare, piper si apa fierbinte. Amestecati bine si lasati deoparte. Intr-un blender puneti telina, usturoiul, ceapa si 500 ml apa. Pulsati pana cand legumele sunt bine incorporate si maruntite fin. Puneti foaia de dafin in bolul cu sare si zahar si turnati peste amestecul cu legume. In acelasi bol mai adaugati 1 l de apa. Amestecati din nou apoi puneti bucatile de cotlet. Acestea trebuie sa fie acoperite in totalite cu aceasta saramura. Acoperiti bine si lasati in frigider 48 de ore. La 24 de ore inturnati bucatile de cotlet pe cealalta parte. Scoateti bolul cu carne din frigider 1 ora inainte de a le pregati. Uscati cotletele cu prosop de hartie de bucatarie foarte bine. Pe partea cu gasime taiati foarte fin pana ajungeti la carne. Apoi pe una dintre fatade faceti cateva taieturi de aproximativ 0. 5 cm pe lungime apoi pe latime. Preincalziti cuptorul la 160 c (gaz 3). Puneti carnea cu partea taiata in jos intr-o tigaie de fier sau oala de inox fierbinte la foc mediu fara grasime adaugata. Prajiti 2-3 minute pe fiecare parte, pentru aspect si crusta. Intr-un bol amestecati bine zaharul, mustarul si cayenne. Mutati acestea intr-o tava cu folie de aluminiu cu parte taiata in sus. Puneti glazura deasupra si putin pe margini. Inserati cateva cuisoare deasupra. Coaceti in cuptor 10-15 minute sau pana cand temperatura in interiorul carnii este de aproximativ 62 c. Cand aceasta este gata mai tineti 3-4 minute sub grill pentru a da o crusta. Lasati 4-5 minute sa stea inainte de a servi (scoateti cuisoarele).

Intr-un bol cu o capacitate mare puneti sarea, zaharul, enibahar, cuisoare, piper si apa fierbinte. Amestecati bine si lasati deoparte. Intr-un blender puneti telina, usturoiul, ceapa si 500 ml apa. Pulsati pana cand legumele sunt bine incorporate si maruntite fin. Puneti foaia de dafin in bolul cu sare si zahar si turnati peste amestecul cu legume. In acelasi bol mai adaugati 1 l de apa. Amestecati din nou apoi puneti bucatile de cotlet. Acestea trebuie sa fie acoperite in totalite cu aceasta saramura. Acoperiti bine si lasati in frigider 48 de ore. La 24 de ore inturnati bucatile de cotlet pe cealalta parte. Scoateti bolul cu carne din frigider 1 ora inainte de a le pregati. Uscati cotletele cu prosop de hartie de bucatarie foarte bine. Pe partea cu gasime taiati foarte fin pana ajungeti la carne. Apoi pe una dintre fatade faceti cateva taieturi de aproximativ 0. 5 cm pe lungime apoi pe latime. Preincalziti cuptorul la 160 c (gaz 3). Puneti carnea cu partea taiata in jos intr-o tigaie de fier sau oala de inox fierbinte la foc mediu fara grasime adaugata. Prajiti 2-3 minute pe fiecare parte, pentru aspect si crusta. Intr-un bol amestecati bine zaharul, mustarul si cayenne. Mutati acestea intr-o tava cu folie de aluminiu cu parte taiata in sus. Puneti glazura deasupra si putin pe margini. Inserati cateva cuisoare deasupra. Coaceti in cuptor 10-15 minute sau pana cand temperatura in interiorul carnii este de aproximativ 62 c. Cand aceasta este gata mai tineti 3-4 minute sub grill pentru a da o crusta. Lasati 4-5 minute sa stea inainte de a servi (scoateti cuisoarele). * Nu coaceti prea mult deoarece v-a anula efectele saramurii si se vor usca in interior. ** Am servit aceste cotlete cu garnitura de puree cu mascarpone si putina salata. Este o combinatie de neuitat. *** Dupa ce ati scos carnea din saramura nu mai trebuie asezonata. Aceasta este preferata mea reteta de a gati cotletul de porc. Este deliciosa, plina de arome iar datorita saramurii nu are acea textura uscata.