Umplutura la aceste placinte o preparati din varza calita cu jumari sau cartofi fierti, pe urma prajite, pireu cu ceapa rumenita sau verdeata si ceapa verde foarte multa, amestecata cu oua crude si jumari.

Sau dovleac (bostan) ras prin razatoare cu zahar.

Este o reteta foarte usor si foarte repede de preparat.

Se cerne faina, se adauga intr-un vas larg cu toate ingredientele, se amesteca bine si se framinta un aluat molcut, fraged. Aluat putin se lipeste de maini, dar daca veti unge mereu mainele cu faina si veti presara pe masa faina- nu se va lipi, se poate lucra usor cu el. Aluatul se lasa sa se odiheasca pentru cel putin 30 minute.

Dar mai bine lasati-l pe mai mult timp, cu cit se va odixni mai mult cu atit devine mai elastic si mai finut. In acest rastimp preparam umplutura din brinza. Intr-un vas adinc se amesteca bine brinza de vaca, sarea ouale . Este o umplutura foarte gustoasa, daca veti adauga verdeata tocata si cozi de ceapa verde. Tigaia cu uleiul o incalziti bine la un foc mijlociu. Sa nu prajiti placinte in tigaia calduta nici intr-un caz.

Pe masa de lucru se presara faina. Aluatul se taie in turte egale, undeva de marimea pumnului.

Fiecare bucata se da prin faina si se aranjeaze pe masa una linga alta. Se ia cite o bucata din aluatul taiat si se turteste cu mana putin, pina obtinem o marime, cam ca farfurioara de la ceai. Se intinde cu ajutorul sucitorului, sub forma de cerc. Marginile cercului se le intind cat mai subtiri, mijlocul putin mai gros. Se imparte umplutura de brinza de la centru inspre margini (urmariti metoda de la placintele Poale brau). Dupa aceea aduceti cite un capat la centrul cercului de aluat si lipiti-l. Dupa ce se lipeste si se acopera bine umplutura, se mai turteste deasupra, inca odata placinta si se da o forma rotundaSe ia placinta si se pune in tigaia infierbantata cu ulei cu partea care a fost lipita in jos . Se invirte cu mana placinta in tigaie pina isi ia forma pe diametrul tigaii.

Placinta se prajeste la un foc domol pe partea de jos cca 3-4 minute si pe urma cu o lopatica de lemn lata se intoarce pe cealalta parte cu ajutorul mainii, se mai prajeste inca 4 minute. E de dorit sa le rumeniti bine. Daca este nevoie, se mai intoarce odata si se mai prajeste putin1-2 minute. La prajire ele se usuca putin.

Dupa ce se scoate placinta din tigaie se pune pe un fund de lemn si se unge minutios cu unt infipt in furculita. La fel se procedeaza cu toate turtele de aluat, adica se formeaza placintele si peurma se prajesc.

Se toarna din cind in cind ulei in igaie, se incalzeste si se prajeste urmatoarea placina. Pe urma se ung cu unt si se suprapun placintele una peste alta. Se servesc si sunt foarte gustoase proaspat prajite in tigaie. Dar daca va raman placinte pentru a doua zi,, ele se incalzesc in cuptorul electric si vor fi deasemenea gustoase. Sau se aranjeaza felii de placinte in tigaie fara ulei,se aduaga putina apa si la un foc foarte mic cu capacul deasupra le incalziti. Sunt la fel de gustoase.