- tocam varza subtire si o punem la fiert timp de 10 minute intr-o oala cu apa cit sa o acopere cu 1 cm si adaugam un praf de sare - intr-o cratita cu fundul kmai gros (buna pentru risotto) punem unt cit o nuca impreuna cu ceapa tocata, adaugam orezul si lasam sa se amestece biune cu untul si ceapa amestecind mereu. Focul nu trebuie sa fie prea puternic. - adaugam peste orezul care a devenit aproape transparent varza fiarta timp de 10 minute, amestecam bine si apoi adaugam cu polonicul apa in care a fiert varza amestecind mereu si abia cind apa scade mai adaugam alta. Continuam pina cind orezul este fiert al dente. Cind este gata orezul tragem cratita de pe foc si adaugam restul de unt (cit o nuca), si 1-2 linguri de parmezan ras, amestecam bine si lasam citeva minute sa se racoreasca inainte sa il servim. Adaugati putin piper macinat proaspat daca doriti peste risotto.- tocam varza subtire si o punem la fiert timp de 10 minute intr-o oala cu apa cit sa o acopere cu 1 cm si adaugam un praf de sare - intr-o cratita cu fundul kmai gros (buna pentru risotto) punem unt cit o nuca impreuna cu ceapa tocata, adaugam orezul si lasam sa se amestece biune cu untul si ceapa amestecind mereu. Focul nu trebuie sa fie prea puternic. - adaugam peste orezul care a devenit aproape transparent varza fiarta timp de 10 minute, amestecam bine si apoi adaugam cu polonicul apa in care a fiert varza amestecind mereu si abia cind apa scade mai adaugam alta. Continuam pina cind orezul este fiert al dente. Cind este gata orezul tragem cratita de pe foc si adaugam restul de unt (cit o nuca), si 1-2 linguri de parmezan ras, amestecam bine si lasam citeva minute sa se racoreasca inainte sa il servim. Adaugati putin piper macinat proaspat daca doriti peste risotto.