Frunzele de vita-de-vie le conservi pentru iarna dupa metoda: http://www.retete/retete/7709/vita-de-vie-pregatita-pentru-iarna.html Ceapa si morcovul tocate marunt se calesc in putin ulei pana devin aurii. Adaugam o ceasca cu apa, 3-4 linguri cu bulion si amestecam totul bine. Oprim focul si lasam cratita 5 minute deoparte.

Intr-un vas mai mare punem carnea, adaugam ceapa calita, orezul spalat si scurs de apa, sare, piper, cimbru si spargem 4 oua. Amestecam totul, iar din carnea astfel preparata formam sarmalutele. Luam cu mana putina carne pe care o plasam pe frunza de vita-de-vie in zona petiolului si impaturim frunza ca in imaginile prezentate mai jos ( sau cum se pricepe fiecare.:) )Sarmalutele se aseaza in oala in mod concentric, in straturi successive, apoi se acopera cu apa si/sau suc de rosii/ bullion in proportii de 3:1 Pentru a nu se ridica mult la fierbere, eu am pus peste ultimul strat frunze de vita-de-vie.

Se pune oala pe foc si se fierb sarmalele la foc mic, cca o ora.

Se servesc fierbinti, cu sau fara smantana alaturi.

Nu adauga prea multa sare in compozitia de carne, intrucat sare contin si frunzele de vita-de-vie