Bucata de kaiser se taie fasii de aprox i cm pe latime si se calesc usor intr-o lingura de ulei impreuna cu ceapa. Cand ceapa s-a facut transparenta se da tigaia de pe foc, se pune catelul de usturoi, se mesteca sa mai prinda caldura si se rezerva. Spanacul se innabusa timp de cateva minute in apa clocotita cu sare, doar cat sa se inmoaie un pic. Se scoate cu spumiera sau se scurge cu capacul special pt scurs si se lasa la scurs. In tava de aragaz se pune piureul/sosul de rosii. Se intinde uniform pe toata suprafata tavii, peste care se pune spanacul cu grija, sa acoperiti toata tava. Peste puneti kaiserul prajit impreuna cu ceapa, iar deasupra cascavalul ras. Intre timp, pregatiti sosul bechamel din nuca de unt ce o puneti la incins in olcica, puneti si faina cand untul s-a topit fara se se arda, amestecati, peste care turnati laptele. Presarati un praf de sare, piper cand incepe sa se ingroase, mestecati mereu la fund ca sa nu se prinda. Cand ajunge la consistenta unei smantani mai groase, luati de pe foc, turnati deasupra compozitiei din tava cu grija, acoperiti toata suprafata si daca mai aveti, mai presarati putin cascaval ras. Dati la cuptorul incins cam la 200 cca 20 de minute sau pana se aureste deasupra. Serviti imediat ca garnitura sau ca fel principal. Un pahar cu bere merge nemaipomenit alaturi: wink: Din pacate nu am poza cu farfuria finala, ne era asa foame si mirosea atat de bine ca am uitat =)) Dar gustul spanacului astfel gatit a fost peste asteptarile mele!Bucata de kaiser se taie fasii de aprox i cm pe latime si se calesc usor intr-o lingura de ulei impreuna cu ceapa. Cand ceapa s-a facut transparenta se da tigaia de pe foc, se pune catelul de usturoi, se mesteca sa mai prinda caldura si se rezerva. Spanacul se innabusa timp de cateva minute in apa clocotita cu sare, doar cat sa se inmoaie un pic. Se scoate cu spumiera sau se scurge cu capacul special pt scurs si se lasa la scurs. In tava de aragaz se pune piureul/sosul de rosii. Se intinde uniform pe toata suprafata tavii, peste care se pune spanacul cu grija, sa acoperiti toata tava. Peste puneti kaiserul prajit impreuna cu ceapa, iar deasupra cascavalul ras. Intre timp, pregatiti sosul bechamel din nuca de unt ce o puneti la incins in olcica, puneti si faina cand untul s-a topit fara se se arda, amestecati, peste care turnati laptele. Presarati un praf de sare, piper cand incepe sa se ingroase, mestecati mereu la fund ca sa nu se prinda. Cand ajunge la consistenta unei smantani mai groase, luati de pe foc, turnati deasupra compozitiei din tava cu grija, acoperiti toata suprafata si daca mai aveti, mai presarati putin cascaval ras. Dati la cuptorul incins cam la 200 cca 20 de minute sau pana se aureste deasupra. Serviti imediat ca garnitura sau ca fel principal. Un pahar cu bere merge nemaipomenit alaturi: wink: Din pacate nu am poza cu farfuria finala, ne era asa foame si mirosea atat de bine ca am uitat =)) Dar gustul spanacului astfel gatit a fost peste asteptarile mele!