Dupa reteta de clatite banatene.....la care am visat de cand le-am vazut la Gabytza, asa ca musai era sa le execut!:)Se bat bine ouale cu zaharul, sa adauga treptat apa minerala, apoi faina cernuta si praful de sare. Se prajesc clatitele intr-o tigaie unsa cu putin ulei cate 40-50 de secunde pe fiecare parte. Se lasa sa se raceasca.

Intre timp se pregateste umplutura:se amesteca bine branza cu oul, zaharul si zaharul vanilat. Cand s-au racit, se umplu clatitele pe rand cu amestecul de branza si se ruleaza.

Se unge un vas termorezistent cu unt, se aseaza clatitele una langa alta si se ung cu putin unt deasupra.

Se mixeaza 3 galbenusuri cu 80 g zahar si zaharul vanilat, se adauga smantana si se toarna peste clatite.

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se adauga restul de 120 g zahar si se bate pana se dizolva. Se acopera clatitele cu bezeaua si se dau la cuptor la foc mic aprox 20 de minute pana se caramelizeaza bezeaua.