Am citit pe la voi fetelor ceva retete interesante de diplomat si mi s-a facut pofta ...asa ca m-am pus pe bucatarit tortul meu diplomat, asa cum il fac eu. Reteta este cu piscoturi, dar surpriza..am fost la cumparaturi, dar de piscoturi am uitat...si deja era 9 seara...unde sa te mai duci??? ce era de facut??? am inlocuit piscotul cu un blat subtire de tort din 2 oua...facut ca orice blat ...dar incercati cu piscoturi, e foarte bun plus ca e si mai rapid...

Galbenusurile se freaca cu zaharul pudra pe baie de abur pana devine o spuma cremoasa, apoi se adauga laptele si ciocolata si se amesteca bine. Se lasa sa se topeasca, dar sa nu dea in clocot, doar pana se ingroasa putin, ca o ciulama.

Se ia craticioara de pe foc si se da la rece, iar cand e asa, nici calda, nici rece se amesteca bine cu gelatina, pe care am inmuiat-o inainte in apa calduta pe foc (dar atentie, sa nu cumva sa fiarba, ca nu mai faceti nimic cu ea, o lasati doar putin sa se incalzesca). Omogenizati bine cu mixerul si dati la frigider.

Se bat 250 ml frisca pana devine consistenta ( daca nu e dulce puteti sa mai adaugati si zahar). Albusurile se bat spuma tare cu zaharul tos si se amesteca usor cu frisca.

Cand compozitia de oua este suficient de racita se toarna peste compozitia de frisca si albusuri si se mai mixeaza usor, sa se amestece perfect. Se da crema inca putin la rece.

Se ia apoi un vas, o tava, ce doriti, unde o sa asezati tortul. Puneti o folie transparenta la fund si asezati fructe intr-un decor care o sa fie la sfarsit suprafata tortului, asa ca aveti grija sa iasa frumos. Eu am aranjat rondele de ananas si kiwi. Apoi turnati jumatate din crema, puneti cocktailurile de fructe scurse bine de sirop sau orice alt fel de fructe doriti (eu asa am facut) si turnati si restul cremei.

Deasupra asezati piscoturile inmuiate binisor in sucul scurs de la fructele conservate. Daca doriti puteti adauga si cateva picaturi de cogniac, ii da o aroma excelenta.

Dati la frigider peste noapte. A doua zi rasturnati cu mare grija tortul pe platoul de servit, scoateti folia si mai ornati pe lateral si deasupra cu restul de frisca. Puteti folosi orice ornamente doriti.

O sa va placa cu siguranta!Daca vi se pare prea multa crema, puteti aseza piscoturi si pe marginea vasului sau chiar inca un rand pe mijloc.

Cred ca data viitoare eu asa am sa fac, sa fie mai usor digerabila. Oricum l-am papat in doua zile, deci...