Puneti pestii intr-un bol si turnati sucul de lamaie. Amestecati putin apoi lasati deoparte 20 de minute. Intre timp puneti ingredientele pentru marinat in alt bol. Pe o tava intindeti 2-3 prosoape de hartie. Curatiti pestii, daca este nevoie si taiati capul. Spalati-i apoi aranjati-i in tava. Cu alte prosoape de hartie tapetati deasupra pentru a-i putea usca pe ambele parti. Transferati acestia in bolul cu ingrediente pentru marinat. Amestecati bine, acoperiti cu folie alimentara apoi lasati la rece cel putin 1 ora. Puneti faina, sare, piper, turmeric si ghimbir intr-o farfurie. Dati pestistorii prin faina pe ambele parti apoi prajiti-i in putin ulei de masline la foc mediu dupa plac. Serviti simplu cu lamaie sau cu garnitura preferata.

Puneti pestii intr-un bol si turnati sucul de lamaie. Amestecati putin apoi lasati deoparte 20 de minute. Intre timp puneti ingredientele pentru marinat in alt bol. Pe o tava intindeti 2-3 prosoape de hartie. Curatiti pestii, daca este nevoie si taiati capul. Spalati-i apoi aranjati-i in tava. Cu alte prosoape de hartie tapetati deasupra pentru a-i putea usca pe ambele parti. Transferati acestia in bolul cu ingrediente pentru marinat. Amestecati bine, acoperiti cu folie alimentara apoi lasati la rece cel putin 1 ora. Puneti faina, sare, piper, turmeric si ghimbir intr-o farfurie. Dati pestistorii prin faina pe ambele parti apoi prajiti-i in putin ulei de masline la foc mediu dupa plac. Serviti simplu cu lamaie sau cu garnitura preferata. Aceasta este o reteta pentru sprot care imi place tare mult. Acesti pestisori adesea sunt lasati deoparte. Sunt mult mai sanatosi decat alti pesti (mai mari) si sunt deliciosi. Intradevar au nevoie de putina migaleala (daca trebuie sa ii cureti) dar rezulatul final rasplateste peste masura. Serviti-i cu sosul si garnitura preferata.