O reteta simpla si economica... Din 100 gr. soia granule mi-au iesit vreo 35 de chiftelute...

Se fierb granulele de soia conform instructiunilor de pe pachet (in 2 l apa, timp de vreo 15 minute), se scurg bine de apa, apoi se amesteca cu oul, sarea, piperul, verdeata, usturoiul pasat si se adauga si faina pana vedem ca putem sa formam chiftelutele(in momentul in care le dam forma le mai dam si prin faina pentru a nu se sfarama). Dupa ce am format chiftelutele, punem ulei la incins si dupa ce s-a incins bine uleiul adaugam si chiftelutele. Le intoarcem cand s-au rumenit (se simt mai tari cand sint gata de intors) si le lasam dupa cum ne plac fiecaruia: mai crocante le lasam putin mai mult, mai putin crocante le luam mai repede de pe foc. Pofta buna!Daca vreti sa le mancati crocante, mancati-le imediat dupa pregatire, dupa catva timp se mai inmoaie...