Blatul: Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se freaca cu zaharul apoi se pune uleiul treptat. Apoi se adauga apa, iar compozitia va deveni destul de lichida, nu va faceti griji! Dupa ce ati pus apa, mai bateti cu mixerul cca. 2 minute. Intr-un castron, amestecati faina cu cacaoa si cu praful de copt si adaugati-le galbenusurilor putin cate putin. Va fi acum o compozitie usor vartoasa. Separat se bat albusurile spuma tare si se amesteca apoi cu o lingura, de sus in jos (nu cu mixerul!), pana devine omogena. Se unge o tava si se toarna compozita in ea. Se coace la 175-180 grade C, cca. 30 minute. Cand blatul este gata, se lasa sa se raceasca.eu am taiat blatul in 3. Primul blat l-a pus dedesubt in tava rotunda, al doile am tapetat peretii iar ultimul l-am pus capac. O sa pun si poze cu detalii. Se pune gelatina la inmoiat Se amesteca galbenusurile, zaharul, faina si vanilie putin cu mixerul dupa care se pune pe foc si se amesteca repede pana se ingroasa. Se adauga batonul de vanilie sau plicul finesse vanilie. Se incorporeaza gelatina umflata trepata si se amesteca. Se da putin la racit dupa care se incorporeaza frisca batuta, apoi urmeaza fructele si se amesteca. Am umplut forma cu crema dupa care am dat-o la frigider o noapte, a doua zi dimineata era tare de tot, dupa care am ornat tortul.

Blatul: Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se freaca cu zaharul apoi se pune uleiul treptat. Apoi se adauga apa, iar compozitia va deveni destul de lichida, nu va faceti griji! Dupa ce ati pus apa, mai bateti cu mixerul cca. 2 minute. Intr-un castron, amestecati faina cu cacaoa si cu praful de copt si adaugati-le galbenusurilor putin cate putin. Va fi acum o compozitie usor vartoasa. Separat se bat albusurile spuma tare si se amesteca apoi cu o lingura, de sus in jos (nu cu mixerul!), pana devine omogena. Se unge o tava si se toarna compozita in ea. Se coace la 175-180 grade C, cca. 30 minute. Cand blatul este gata, se lasa sa se raceasca.eu am taiat blatul in 3. Primul blat l-a pus dedesubt in tava rotunda, al doile am tapetat peretii iar ultimul l-am pus capac. O sa pun si poze cu detalii. Se pune gelatina la inmoiat Se amesteca galbenusurile, zaharul, faina si vanilie putin cu mixerul dupa care se pune pe foc si se amesteca repede pana se ingroasa. Se adauga batonul de vanilie sau plicul finesse vanilie. Se incorporeaza gelatina umflata trepata si se amesteca. Se da putin la racit dupa care se incorporeaza frisca batuta, apoi urmeaza fructele si se amesteca. Am umplut forma cu crema dupa care am dat-o la frigider o noapte, a doua zi dimineata era tare de tot, dupa care am ornat tortul.