este o bunatate de peste, a trecut i topul preferintelor mele, chiar inaintea somonului rose care-mi place mult dar dorada e chiar un peste delicios!(ori l-am pregatit eu bine de tot :)))) )Se curata pestii de solzi si se intestine, se spala bine, se taie pe o parte un file si restul se lasa intregi. Se lasa pestii intr-o marinata din zeama de lamaie si ulei de ienupar cu rozmarin, sare si piper.

Se lasa asa la rece 10-15 minute.

Apoi se scurge si partea de file se da prin faina, iar prin sosul de marinat si iar prin faina si se prajeste in tigaia de tuci sau Dpoubletta in foarte putin ulei, o lingura, doua.

Se rumeneste pe ambele parti.

Restul de pesti se aseaza intr-un vad de yena, se acopera cu zeama din marinata si se adauga deasupra ceapa solzisori si usturoiul feliute, se presara cimbru si se da la cuptor si se lasa sa se rumeneasca.

Cartiofii se curata de coaja, se taie felii rotunde si se cresteaza pe margini cu cutitul.

Morcovul se curata de coaja, se taie bastonase si se cresteaza pe margini.

Se calesc impreuna in putin ulei si apa(se pune inainte apa si cand s-au inmuiat putin adaugam uleiul) se sareaza si se da si un praf usor de curry sau piper.

Se servesc impreuna pestele si legumele cu frunze de telina si patrunjel verde.