Detalii Baclava fara Zahar `A la Bia`
Exista asa ceva? Incercati si sa o sa vedeti cit este de gustoasa. Punem stafidele la inmuiat in rom circa 10 minute. Coacem miezul de nuca sau migdalele 10 minute la 160 grade. Macinam miezul de nuca/migdalele, amestcam cu stafidele si adaugam albusurile batute spuma. Unge tava cu unt topit si incepem sa punem foile de placinta, ungand fiecare foaie cu unt topit. Intrucit nu am taiat foile de placinta la dimensiunea tavii de copt, impaturim marginile foii de placinta astafel incit sa incapa in tava toata foaia. Adaugam 2 foi in acest mod apoi umplutura si continuam cu cite o foaie unsa cu unt topit pe care presaram apoi umplutura iar la final acoperim cu doua foi. Punem tava la racit in frigider timp de 30 de minute, apoi taiem baclavaua bucati (patrate, romburi, dreptunghiuri) si coacem 60 minute la 160 grade. Dupa ce se raceste insiropam cu amestecul facut din 500 ml apa cu 200 ml sirop de artar. Sa mai spuna cineva ca baclavaua este o prajitura prea dulce. Pofta Buna!Exista asa ceva? Incercati si sa o sa vedeti cit este de gustoasa. Punem stafidele la inmuiat in rom circa 10 minute. Coacem miezul de nuca sau migdalele 10 minute la 160 grade. Macinam miezul de nuca/migdalele, amestcam cu stafidele si adaugam albusurile batute spuma. Unge tava cu unt topit si incepem sa punem foile de placinta, ungand fiecare foaie cu unt topit. Intrucit nu am taiat foile de placinta la dimensiunea tavii de copt, impaturim marginile foii de placinta astafel incit sa incapa in tava toata foaia. Adaugam 2 foi in acest mod apoi umplutura si continuam cu cite o foaie unsa cu unt topit pe care presaram apoi umplutura iar la final acoperim cu doua foi. Punem tava la racit in frigider timp de 30 de minute, apoi taiem baclavaua bucati (patrate, romburi, dreptunghiuri) si coacem 60 minute la 160 grade. Dupa ce se raceste insiropam cu amestecul facut din 500 ml apa cu 200 ml sirop de artar. Sa mai spuna cineva ca baclavaua este o prajitura prea dulce. Pofta Buna!