Pe cat de usoara e pe atat de buna e! Se face cu foi de placinta,dar am incercat si cu aluat de foetaj si a iesit destul de bine.

Da drumul la cuptor.

Scoate foile de placinta,punele langa suprafata de lucru si acopera-le cu folie sau cu un prosop de bucatarie.

Unge tava cu unt si adauga prima foaie.

Unge foaia cu unt si adauga urmatoarea foaie si continua tot asa pana ai folosit jumatate din foi.

Amesteca 1/4 cana de zahar cu nucile si presara pe toata suprafata foii de placinta.

Asambleaza restul foilor,neuitand a unge foile cu unt.

Inainte de a da tava la cuptor,taie in forma de romburi. Nu se taie numai pe deasupra ci pana jos,altfel e mai greu dupa ce e scoasa baclavaua de la cuptor.

Da la cuptor cam o ora pana e facuta si crocanta.

Amesteca 1/2 cana zahar cu apa,lamaia si mierea si fa un sirop.

Toarna fierbinte peste baclavaua din tava,dar nu imediat dupa ce scoti de la cuptor,cam dupa 10 minute,altfel se evapora tot siropul.

Se poate lasa peste noapte in camara,ca se se imbibe siropul,dar noi nu avem atata rabdare.