Pentru blat separi ouale. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul, zaharul vanilat si praful de copt.

Cand s-a dublat ca volum se adauga cacaua si faina.

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare apoi se amesteca cu compozitia de galbenusuri.

Compozitia se coace la foc potrivit timp de 25-30 minute intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie. Dupa ce s-a copt se lasa la racit apoi se indeparteaza hartia. Pentru sirop caramelizezi zaharul apoi adaugi apa lasi sa fiarba putin pana se topeste tot zaharul. Se lasa la racit si apoi se adauga esenta de rom. Pentru crema se bat bine cele 3 oua intregi cu zaharul, cele 2 linguri de faina si la urma laptele. Se pune la foc mic si amesteca tot timpul ca sa nu se faca cocoloase pana se ingroasa. Se ia de pe foc si se adauga esenta de rom cacaoa si ciocolata razuita marunt si se amesteca pana se topeste ciocolata. Se lasa la racit apoi se amesteca cu untul frecat in prealabil spuma.

Blatul racit se taie in doua, se insiropeaza, se pune crema iar deasupra se orneaza cu ciocolata topita si putina crema(vezi poza).