Este dupa reteta lui Madi-marin,vezi reteta postata aici http://retete/retete/3435/ciorba-de-perisoare-cu-taitei-de-casa.html cu putine modificari,grozav de bunaSe curata,morcovul,patrunjelul si telina.

Se toaca marunt sau se razuie,dupa care se calesc 3 minute in ulei.

Se pune apa,sare si cubul de vegeta naturala (by sylvia), se lasa sa fiarba,iar intre timp se pregetesc perisoarele.

Carnea de porc tocata se amesteca cu putina sare,piper,ouale si orezul,se framanta bine, dupa care se formeaza perisoare (eu le fac mici,cat de mici posibil). Se pun in oala peste zarzavaturi si se lasa sa fiarba la foc potrivit.

Cand zarzavaturile si carnea sant aproape fierte se pune un cartof mare curatat si taiat cubulete. Se pun si taiteii si se lasa sa mai fiarba putin dupa care se pune moarea (zeama de varza,vezi reteta varza murata)are o culoare superba si un gust..........super bun. Se mai dau 2-3 clocote, se pune patrunjel verde sau marar si se stinge focul.

Se serveste simpla sau cu smantana si bineneteles cu ardei piscos (cui ii place,mie sincer nu,dar bebe papa la greu ardei piscos)ps:Multumesc Madi_marin,a fost grozav de buna cu siguranta am sa mai repet reteta.