Dupa cum vi-am mai spus, noi nu suntem mari amatori de ciocolata si blaturi cu cacao, asa ca am facut blatul cu...cafea.

Pentru blat separam albusurile de galbenusuri si le batem spuma bine.

Cafeaua fiarta o indulcin tare cu zaharul si dupa ce s-a racit si s-a topit zaharul o adaugam treptat la albusurile spume. Amestecam bine cu mixerul pina raman albusurile spumoase tare.

Untul( margarina) se invarte bine cu galbenusurile si zaharul vanilat. Cand au devenit spumoase, adaugam albusurile batute si amestecam incet de sus in jos .

Praful de copt il amestecam cu faina pe care o cernem treptat in ploaie peste compozitia rezultata, amestecand sa nu se faca cocoloase.

Intr-o tava mica tapetata cu hartie de copt, turnam aluatul si il dam la copt la 180 grade cam 20-25 minute.

Se face testul cu scobitoarea si daca este copt se scoate blatul pe care il lasam sa se raceasca in tava.

Crema o facem punand la fiert laptele cu nuca de cocos. Dupa ce a fiert 5 minute strecuram laptele si lasam nuca sa se raceasca.

Luam 100 ml lapte si il racim apoi adaugam cele 3 linguri de zahar si amidonul, amestecand sa nu se faca cocoloase.

Restul de lapte il punem iar sa fiarba cu cuburile de ciocolota pina cand aceasta se topeste.

Adaugam apoi crema cu amidonul si invartim repede sa nu se faca cocoloase. Lasam sa mai dea un clocot, doua si adaugam nuca de cocos.

Luam de pe foc si dam crema la racit, invartind din cand in cand sa nu se faca crusta deasupra.

Zaharul pudra il amestecam bine de tot cu untul pina se formeaza o crema spumoasa in care vom incorpora usor crema de nuca de cocos, coaja si zeama de lamaie.

Dam crema la rece, la frigider, sa se intareasca bine.

Taiem blatul in doua si si intindem crema de cocos, asezam blatul ramas deasupra si ornam prajitura.

Cine prefera nuca de cocos va fi incantat de gustul acestei prajituri.

Pofta mare !PS. reteta cremei am primit-o si eu de la o prietenuta buna....delicioasa !