O musacaaaaaaaaaaa .te lingi pe degete,nu glumesc,va poftesc la masa mea.

Este o musaca mai simpla sa zic asa,adica fara cartofi prajiti.......stiu, veti zice e mai buna,ce-a cu cartofi prajiti,dar sincer chiar merita incercata,buna rau de totSe fierb cartofii in coaja,se curata,se taie feliute.

Se toaca sunca si baconul maruntSe curata ceapa si se caleste in putin ulei apoi se pune sunca si baconul si se calesc,se pune ardeiul tocat, pasta de tomate si ciupercile scurse din conserva(le-am lasat intregi,asteptam reclamatii,dar se pare ca nu au fost)se adauga sare,piper si vinul si se lasa sa dea 3 clocote,dupa care se stinge focul.

Dupa ce s-a racit putin se amesteca cu 2 oua intregi (bine fara coaja..........glumesc)Se pune putin unt intr-un vas se pune un rand de cartofi feliati,se condimeteaza cu sare si piper,un strat subtire de cascaval ras dupa care jumatate din compozitia cu sunca,din nou se pun cartofii,cascaval,compozitia cu sunca si in final ultimul strat de cartofi.

Se pregateste sosul:se topeste untul intr-o tigaie, se pune faina, se caleste putin 2 minute dupa care se pune smantana(sau lapte)se amesteca bine, se pune cascavalul ras si se condimenteaza cu sare si piper alb.

Se pune sosul peste ultimul strat de cartofi si se da la cuptor pentru 30 minute.

Decor.....dupa bunul plac al fiecaruia,eu am pus,ardei,rosii si pasta de tomateSe serveste atat calda cat si recePS:s-a bronzat putin, in spania e mai cald..............hahaha