Zwetschgendatschi este o prajitura cu prune foarte apreciata si delicioasa in Germania.

Se poate face acelasi aluat cu piersici,caise,visine .pofta bunaBranza de vaci,uleiul,oul,laptele,sarea,zaharul vanilat,faina,praful de copt se amesteca pana se obtine un aluat optimal.

Aluatul se intinde pe tava unsa in prealabil cu cele 20 grame unt.

Prunele (fara samburi) se injumatatesc si se aszeaza peste aluat una langa cealalta(cat mai des posibil). Se lasa la 200 grade,circa 30 minute sa se coaca.

Imediat dupa copt se intind cu o pensula cele 30 grame de unt,topit,peste prune iar ulterior se face un amestec de 5 linguri cu zahar amestecate cu putina scortisoara si se presara peste prajiturase poate face si cu piersici sau caisedaca se intampina probleme cu intinderea aluatului cu sucitorul,se poate intinde si cu o sticla de bere aluatul