Detalii Tortul meu si al mamei
Daca joi tot a fost ziua mea si maine este si ziua mamei, azi am facut un tort...este un tort de post (ca mama posteste ),dar cu siguranta gustos(zic cu siguranta ca inca nu l-am degustat)abia maine ...
Se ia o tava rotunda de tort detasabila.se inveleste in folie alimentara.intr-o cana punem apa,esenta de vanilie si zaharul pudra cu gust de vanilie si facem siropul.asezam un rand de biscuti si ii insiropam.punem 500 ml lapte de soia pe foc la fiert.amestecam plicul de budinca cu 2 linguri de zahar si putin din laptele pus la fiert.amestecam bine si cand fierbe laptele,turnam budinca si o invartim 1 minut pe foc.portocala o decojim si o desfacem feliute.o taiem cubulete mici si turnam peste budinca calda de ciocolata.incorporam bine si punem budinca peste primul rand de biscuiti,uniform.asezam al 2 lea rand de biscuiti si ii insiropam.punem si cealalta jumatate de lapte de soia la fiert.adaugam faina cu celelalte 2 linguri de zahar,zaharul vanilat si cateva linguri din lapteele de pe foc.cand laptele fierbe,punem acel amestecam de faina si invartim pana se ingroasa la fel ca budinca.o luam de pe foc si incorporam margarina.visinele le taiem bucatele si le adaugam peste crema.turnam crema calda peste al 2lea rand de biscuiti.mai asezam si ultimul rand de biscuiti,il insiropam si il lasam sa se raceasca.dupa ce se raceste se ia un platou si il rasturnam.desprindem folia si o aruncam.batem frisca vegetala pana devine tare.imbracam tortul in frisca si ornam dupa preferinte...pofta buna!!!maine vin si cu feliuta si va invit pe toate sa va servesc!!!va astept!!!